Codebedienpaneel t.b.v. inbraakinstallatie

Zo werkt een alarminstallatie

Heel simpel gezegd geeft een alarminstallatie een alarm bij bepaalde gebeurtenissen. Detectie van die gebeurtenissen kan op veel verschillende manieren plaatsvinden. Bijvoorbeeld via sensoren die registreren of een deur open of dicht gaat. Of via ruimtelijk werkende detectoren die beweging in een ruimte detecteren. Ook de manier waarop en bij wie het alarm gemeld wordt is afhankelijk van je situatie en de keuzes die je maakt. Moet er een persoon ter plaatse het alarm opvolgen? Of moet de politie (via een stil alarm) direct worden gewaarschuwd?

Elke situatie is uniek. Daarom hebben wij ook geen standaard oplossingen op de plank liggen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en daarmee ook veel keuzes te maken. En elke keuze betekent iets voor je totale beveiligingsplan en de processen binnen je organisatie. 

Erkend BORG Technisch beveiligingsbedrijf

Mansveld is BORG gecertificeerd. Deze certificering wordt uitgegeven door Kiwa NCP, een onafhankelijke certificatie-instelling die vaststelt of een bedrijf voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat je in zee gaat met een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en kun je erop vertrouwen dat je beveiligingssysteem voldoet aan de gestelde eisen van het BORG certificaat.

Elk jaar wordt Mansveld gecontroleerd waarbij vastgesteld wordt of de gecertificeerde processen en uitgevoerde werkzaamheden nog steeds aan de eisen van de certificering voldoen. 

Met dit certificaat zijn we gecertificeerd voor deelgebied 1 + 2 + 3:

  • Deelgebied 1: elektronische maatregelen voor woningen in risicoklasse 1, 2 of 3 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 1 of 2
  • Deelgebied 2: elektronische maatregelen voor woningen in risicoklasse 4 en utiliteitsgebouwen in risicoklasse 3 of 4
  • Deelgebied 3: bouwkundige beveiligingsmaatregelen, deelgebied 3

Welke alarminstallatie is geschikt voor jouw situatie?

Wil je weten welke alarminstallatie geschikt is voor jouw situatie en welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. Hierin gaan we dieper in op je wensen en behoeften en kunnen we je van een passend advies voorzien.