Rookmelder en signaalgever brandmeldinstallatie

De werking van de installatie in een notendop

De brandmeldcentrale is gekoppeld aan rookmelders en handmelders. Bij detectie van brand geven rookmelders automatisch een signaal aan de brandmeldcentrale. Handmelders moeten door een persoon worden geactiveerd bij signalering van brand. Deze signalen activeren vervolgens de nodige maatregelen. 

Zo worden bijvoorbeeld branddeuren automatisch gesloten of de lift naar een vooraf bepaalde verdieping gestuurd. De ontruimingsinstallatie geeft optische en akoestische signalen om aanwezigen te alarmeren. Of kan, bijvoorbeeld in een zorginstelling, een signaal sturen naar de aanwezige BHV'ers die vervolgens zorgen voor de evacuatie. Ook is het mogelijk een doormelding uit te laten gaan naar een derde partij zoals de brandweer.

Kiwa NCP gecertificeerd leverancier van brandmeldinstallaties

Kiwa NCP is een certificatie-instelling op het gebied van onder andere brandveiligheid. Door onafhankelijke bedrijfsaudits, inspecties en beoordelingen op geleverd werk wordt getoetst of een bedrijf voldoet aan de certificatie-eisen. Mansveld Beveiligingstechniek is gecertificeerd voor levering, installatie en onderhouden van brandmeldinstallaties. 

Hoe staat het met de brandveiligheid in jouw pand?

Elk pand en elke situatie is anders en brengt specifieke risico’s met zich mee. Wil je weten welk risico je loopt bij het uitbreken van brand? Neem contact op met één van onze brandbeveiligingsspecialisten voor een vrijblijvend gesprek. Dan brengen we samen in kaart waar kansen en risico’s liggen en welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn.