IP camera's camerabewaking

Bij het installeren van camerabewaking moet je rekening houden met een aantal voorwaarden. Deze zijn wettelijk bepaald. Zo moet camerabewaking een gerechtvaardigd belang hebben en onderdeel zijn van een pakket van beveiligingsmaatregelen. De inbreuk op de privacy van de personen die gefilmd worden, moet zo klein mogelijk gemaakt worden. En mensen moeten vooraf geïnformeerd worden dat ze op de desbetreffende locatie gefilmd worden.

Doelen camerabewaking

Wat je met camerabewaking wil bereiken, is ook een bepalende factor in wat de beste oplossing voor jou is. Wil je criminaliteit voorkomen, bewijsmateriaal vastleggen, toegangscontrole bevorderen of een extra bevestiging van wat er aan de hand is als het alarm afgaat (de zogenaamde alarmverificatie)? 

Soorten camera's

Ook het soort camera's dat ingezet kan worden, is divers. Er zijn netwerkcamera's die uit te breiden zijn met bewegingsdetectie, geluidsdetectie en sensoren voor bijvoorbeeld temperatuur. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook slimme camera's op de markt. Zij kunnen rekenen en tellen en ze herkennen patronen, nummerborden en gezichten. 

Welke oplossing is het beste voor jouw situatie?

Kortom, een camerabewakingsplan is altijd maatwerk. Wat de beste oplossing is voor jouw situatie is afhankelijk van erg veel factoren en keuzes die je kunt maken. Neem contact op met één van onze specialisten voor een vrijblijvend gesprek. Dan brengen we samen in kaart welke behoefte je hebt en welke oplossingen het meest geschikt zijn.