Hoofdkantoor Nature's Pride

Jorrin Kemps

Jorrin Kemps

Technisch commercieel adviseur

Contact

Probleemstelling

Op een grote en/of onoverzichtelijke parkeerplaats, denk aan een parkeerdek of parkeergarage, is niet in één oogopslag duidelijk waar nog plek is voor de gebruiker om zijn auto te parkeren. Met als gevolg dat hij bij een beperkt aantal beschikbare plaatsen misschien de keuze maakt om elders te parkeren of dat hij een aantal rondjes door de garage moet rijden tot hij uiteindelijk zijn auto kwijt kan.

Dit leidt tot frustraties bij de gebruiker die snel zijn auto kwijt wil, een niet optimale bezettingsgraad van de garage en daarmee mogelijk gederfde inkomsten of tijdsverlies bij een werknemer die deze extra tijd anders had kunnen besteden aan zijn werk. 

Mogelijke oplossing

Door inzet van het camerasysteem, kan het probleem als volgt opgelost worden:

  • Signalering vrije parkeerplaatsen met slimme camera's
  • Koppeling signalering aan interactieve bewegwijzering in de garage. Dit systeem leidt de chauffeur met signalen (denk bijvoorbeeld aan oplichtende pijlen op de vloer) zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde vrije parkeerplaats.

Vaak is een camerasysteem al aanwezig. Dan is het relatief makkelijk dit aan te passen zodat het ook geschikt is om deze oplossing aan te koppelen.