DELA

Edwin Wijnen

Edwin WIjnen

Teamleider Beveiligingstechniek

Contact

Inbraaksignalering
Het pand is voorzien van een centraal alarmsysteem verdeeld over alle verdiepingen van het gebouw. Het alarmsysteem is ingericht op het vroegtijdig detecteren, signaleren en vervolgens vertragen. Het vertragen vindt plaats door beveiliging van de interne deuren met toegangscontrole. Om het gebruiksgemak te verhogen is de alarminstallatie geïntegreerd in een security management systeem waar een overzicht te vinden is van de rechten. Ook helpt de integratie om nodeloze meldingen te voorkomen en om rapportages snel compleet te maken.

Toegangscontrole
Het pand is in gebruik door verschillende bedrijven, waarbij zowel gemeenschappelijke als bedrijfsspecifieke deuren zijn voorzien van kaartlezers. De toegangscontrole is gekoppeld aan een centrale computer in een extern datacenter waarbij je vanuit een externe vastgoedorganisatie en de inpandige receptiebalie toegangskaarten aan kan maken met de juiste toegangsrechten. Indien de alarminstallatie is ingeschakeld kunnen enkel kaarthouders het pand betreden als ze daar de rechten voor hebben.

Cameratoezicht
Om de veiligheid en controle te verhogen in en rondom het gebouw is er een cameratoezichtsysteem geïnstalleerd. De camera’s hebben een preventieve werking tegen diefstal en vandalisme, onder andere vanwege de nabij gelegen uitgaansgelegenheid. Daarnaast dragen ze zorg als naslagwerk in geval van een incident.

Brandmeld- en ontruimingsinstallatie
In het pand heeft Mansveld voor de eerste keer een gecertificeerde ‘type A’ ontruimingsinstallatie (ontruiming middels gesproken woord) opgeleverd die voldoet aan de geldende normen. Dit type ontruimingsinstallatie is vereist vanwege de omvang van het pand. Het bestaande type rookmelders in het pand is gehandhaafd en aangesloten op een nieuwe brandmeldcentrale.

Beheer en onderhoud
Wij voeren voor onderstaande installaties het beheer en/of onderhoud uit:
- Inbraaksignaleringsinstallatie
- Toegangscontrolesysteem
- Cameratoezichtsysteem
- Brandmeld- en ontruimingsinstallatie (inclusief PZI en brandvertragende schermen)
- Noodverlichting
- Bliksemafleiding
Mansveld kan op afstand verbinding maken met de toegangscontrole, alarminstallatie en cameratoezicht en hiermee snel en flexibel service verlenen.

Intercom 
Door middel van een IP intercom installatie wordt er een spreek-luisterverbinding gemaakt met de receptie. Vanaf de receptie kan daardoor de desbetreffende  deur, hekwerk of slagboom geopend worden.