Roy Noppe - team Mansveld Beveiligingstechniek

"Een installatie opleveren en in bedrijf stellen, is één van de leukste aspecten van mijn werk. Laten zien dat alles goed werkt en dat ik het goed heb geïnstalleerd. Merken dat de klant tevreden is en zich veilig voelt. Dat is in deze branche erg belangrijk.

Bij een oplevering leg ik klanten uit wat ik heb gedaan en laat ik ze zien hoe het werkt. Vaak maken we ook gebruik van nieuwe technologie waarbij ze bijvoorbeeld via hun telefoon zaken kunnen monitoren. Ze waarderen mijn uitleg en laten ook merken dat ze blij zijn met wat ik heb gemaakt en opgeleverd en dat ze zich veilig voelen. Dit contact met klanten en hun feedback vind ik erg waardevol."

De werksfeer bij Mansveld is fantastisch

"Ik kan goed met iedereen opschieten. En ik ben blij dat de mensen op kantoor en in de buitendienst goed samen kunnen werken. Uiteindelijk moeten we het met zijn allen doen.

Sfeer in en rondom de zaak is voor mij erg belangrijk in mijn werk. Als ik op een klus werk bepaal ik de sfeer zelf. Bij andere gelegenheden is dat anders. We maken allemaal onderdeel uit van hetzelfde team en dan is saamhorigheid en teamspirit erg belangrijk. Er worden veel uitjes en evenementen georganiseerd. Maar nog belangrijk is het te merken dat we onderling veel voor elkaar overhebben. 

Zo had ik laatst tijdens een storingsdienst een melding bij een installatie die ik zelf niet had gemaakt en waar ik niet zo veel ervaring mee had. Mijn collega die hem had gemaakt had vakantie. Toch kon ik hem bellen en uiteindelijk is hij in de auto gesprongen en hebben we samen de storing opgelost. Andersom zou ik precies hetzelfde doen. En dat vind ik hartstikke belangrijk als je in een team werkt."

Ruimte voor groei

Roy is trots op zijn ontwikkeling en de groei in techniek die hij afgelopen jaren heeft gemaakt. "Ik vind het leuk mezelf in dit vakgebied te blijven ontwikkelen. Dat houdt het werk ook leuk. Daarbij krijg ik veel steun van Mansveld." 

Hij heeft inmiddels een aantal opleidingen afgerond: installatiedeskundige brandmeldinstallaties, onderhoudsdeskundige brandmeldinstallaties en monteur Beveiligingstechniek. En recent rondde hij de opleiding MBO4 Technicus woning en utiliteit af.

Een jaar of twee geleden had hij de ambitie door te groeien naar service coördinator. Dit is een functie in de binnendienst. Daar kijkt hij nu iets anders tegenaan. "Er is nog steeds heel veel behoefte aan goede monteurs in de buitendienst. En er is veel werk. Het werk vind ik nog steeds leuk en uitdagend en ik kan mezelf blijven ontwikkelen. Af en toe krijg ik nieuwe collega’s onder mijn hoede die ik voor een periode mag begeleiden. Dat is leuk omdat ik mijn kennis en ervaring kan delen met iemand die nog veel moet leren. En omdat ik vaak alleen werk, is het ook leuk om een tijd met zijn tweeën aan een klus te werken."
 

Geen dag is hetzelfde

Gevraagd naar zijn gemiddelde werkdag, zegt Roy: "Dat is telkens anders. Voor een klus werken we wel vaak op een zelfde manier. Bij het begin van de klus ontvang ik van de projectleider de voor ons welbekende ‘groene map’. Hier zit alle informatie in die ik nodig heb voor de klus. Hij spreekt dit met me door en dan wordt het mijn project.

Niet alles is in beton gegoten, ik heb ook nog veel mogelijkheden om op basis van de situatie ter plekke beslissingen te nemen en zaken anders in te richten. Vooral bij grote klussen is er dus nog ruimte voor engineering ter plaatse. Dat is fijn, omdat zaken er op papier toch vaak anders uitzien dan het in de praktijk werkt. Zo maken we er samen het beste van, ieder vanuit zijn eigen specialisme."