Topbanner_Project_MB_TUE

Gerard van der Bruggen

Gerard van der Bruggen

Projectleider

Contact

Situatie en aanpak
De universiteit is maar een kleine periode per jaar niet toegankelijk voor studenten. In deze kleine tijdsperiode moet al het groot onderhoud snel uitgevoerd worden. 

De tweede grote uitdaging die we tegenkwamen was dat het vervangen van verlichting en het installeren van een nieuwe brandmeldingsinstallatie allemaal moest gebeuren op daken die soms wel 16 meter hoog waren. 

Het niveauverschil is te wijten aan de verschillende plafondhoogten in het Metaforum en het atrium waar je van een kelderverdieping naar het dak kijkt. Tijdens de planning fase waren daarom twee dingen enorm belangrijk: alle werkzaamheden moeten binnen de geplande periode vallen en de installatie moet minimaal 5 jaar onderhoudsvrij zijn, omdat je door het jaar heen geen onderhoud kan plegen.

Om het hoogteverschil te overbruggen is er voor gekozen om het Metaforum in de stijgers te zetten. Alle werkzaamheden hebben op deze stijgers plaatsgevonden.

Oplossing 
Om te voldoen aan de vraag van de TU/e hebben we het hele plafond voorzien van duurzame LED verlichting. De installatie is voorzien door onze collega’s van Mansveld Elektroservice. Op plaatsen op het plafond die door het jaar heen niet bereikbaar zijn voor onderhoud is een ASD systeem geplaatst door Mansveld Beveiligingstechniek. Deze brandmeldinstallatie wordt geïnstalleerd door ‘mondjes’ in het plafond te installeren die constant lucht naar een meldkast pompen. Door voor deze oplossing te kiezen, hoeft er geen onderhoud gepleegd te worden aan traditionele brandmeldinstallaties zoals brandmelders.